Hip Hop Žije predstavuje F*CK THEM Stage. Bratislavskú zastávku festivalu navštívia Gleb, Haha Crew, Khans a ďalší

fckthem

Počas uplynulých rokov bol síce výber interpretov na bratislavskej zastávke Hip Hop Žijeveľmi bohatý, chýbal mu však jeden neodmysliteľný element – členovia F*CK THEM.

Dnes môžeme s potešením oznámiť, že sa organizátorom podarí počas víkendu 26. a 27. júna 2020 priniesť na festival aj všetkých interpretov, ktorí zastupujú populárny label definujúci pomyselnú novú vlnu domáceho rapu.

Ako jeden z najpopulárnejších zástupcov F*CK THEM labelu prevezme počas svojej show hlavný stage Gleb. Ten prinesie na bratislavskú zastávku Hip Hop Žije svoj zatiaľ posledný projekt Gauč Storytellin naživo a určite budeme počuť aj niekoľko starších hitov. Pravdou zostáva, že jeho koncerty už roztancovali všetky dôležité udalosti pod holým nebom na Slovensku a práve rapový festival mu chýba do zoznamu ako posledný. Gleb nám prezradil, že exkluzívne odohrá aj tracky, na ktorých dnes ešte len pracuje. 

Samozrejmosťou sú chalani z Haha Crew v zložení Samey, Zayo a Dalyb – tí zahrajú sólové aj spoločné veci v rámci rozsiahlej showcase na bratislavskom Hip Hop Žije.

Tešiť sa môžeš na Radikala a jeho Freeride show. Samozrejmosťou sú tiež talentovaní Khans, pričom od nich očakávame atmosférické naladenie návštevníkov pod pódiom, kde sa budú pomalšie veci striedať s aktuálnymi bangrami. Chýbať nebude ani nové meno Porsche Boy a, samozrejme, aj plejáda F*CK THEM DJs.  PORSHE BOY je interpret, ktorý má od svojich začiatkov blízko k F*CK THEM labelu a jeho členovia mu od začiatku pomáhajú dostať jeho hudbu do povedomia, čo sa aj patrične podarilo.

Ako už má táto stabilná crew vo zvyku, všade, kde sa objavia, spravia bordel v tom najlepšom zmysle slova. Energia, ktorú nechávajú na pódiu, bude poháňať návštevníkov Hip Hop Žije v roku 2020 vo veľkom štýle a s veľkou pravdepodobnosťou pôjde o náväznosť shows, akú už nikde inde neuvidíš.

Hip Hop Žije prichádza s konceptom, ktorého vieme byť súčasťou, hovorí Yaksha

Keďže ide o veľké a zároveň veľmi príjemné prekvapenie pre všetkých fanúšikov rapovej kultúry, oslovili sme aj hlavu labelu F*CK THEM Yakshu, aby nám prezradil, prečo sa rozhodli po dlhých rokoch zúčastniť Hip Hop Žije.

„Dostávame niekoľko rokov pozvanie na rôzne eventy, ktoré odmietame. Starý HHŽ predstavoval niečo, čoho sme nemali záujem sa zúčastniť, no aktuálne veríme, že s novým konceptom chcú prísť s niečim, čoho súčasťou byť vieme. Čaká nás vlastný F*CK THEM stage a verím, že to bude silný hudobný zážitok pre našich fans rovnako ako aj pre nás“ prezradil Yaksha pre Refresher. 

Zároveň ozrejmil, ako by sme bez ohľadu na účasť na Hip Hop Žije mali vnímať F*CK THEM. V žiadnom prípade sa totiž názorovo nemenia: „Od úplnych začiatkov sa snažíme nespájať s hip hopovou scénou na Slovensku a sústreďujeme sa len na našu tvorbu. V podstate celý názov F*CK THEM je na tom postavený. Neznamená, že by sme mali pocit, že naša práca je lepšia ako niekoho iného, ale že dôvera v to čo robíme, je tak silná, že nás nezaujíma nikoho názor na to, čo a ako robíme,“ vysvetľuje hlava F*CK THEM.

Držíme krok s dobou, vytvárame ďalší plnohodnotný stage, odkazujú organizátori 

Organizátori majú jasno v tom, že prítomnosť mien ako Haha Crew, Gleb či Khans je dôležitá. Ide o interpretov, ktorí sú základnými piliermi pomyselnej novej vlny. „Po celé tie roky čo robíme Hip Hop Žije sa snažíme prinášať fanúšikom aktuálne mená, držať krok s dobou a každý ročník osviežiť novinkami. Momentálne je doba mladých raperov a fresh mien, ktoré sa objavili na našej scéne. Myslime si, že zo slovenských labelov práve F*CK THEM ponúka tú najširšiu škálu umelcov, ktorá reprezentuje práve túto new wave,“ hovorí tím Hip Hop Žije. 

Dramaturgia najväčšieho domáceho festivalu prináša ďalší plnohodntný stage. Aký je teda jeho koncept? „Celý koncept spočíva v tom, že sme v areáli festivalu vytvorili ďalší plnohodnotný stage, kde si fanúšikovia budú môcť užiť shows všetkých interpretov F*CK THEM labelu na jednom mieste. Sľubujeme si od toho hlavne spokojných návštevníkov nášho festivalu,“ odpovedajú organizátori. 

Line-up bude ešte bohatší

Už teraz Hip Hop Žije naplno pracuje na tom, aby návštevníci zažili to, čo zatiaľ minimálne v našich končinách nemali možnosť. „Dennodenne pracujeme s interpretmi na ich špeciálnych shows, ktoré fanúšikovia budú môcť vidieť iba na našom festivale v Bratislave.“

Chystajú aj prekvapenia, o ktorých síce zatiaľ nemôžu hovoriť, je však len otázka pár týždňov, kedy oznámia exkluzívne mená zo zahraničia. „Ako sa hovorí, máme ešte nejaké esá v rukáve. Okrem stálic, ktoré u nás vystupujú každoročne sa fanúšikovia môžu ešte tešiť aj na ďalších interpretov, ktorí u nás ešte nehrali,“ dodávajú členovia organizačného tímu Hip Hop Žije.

Určite nebudú chýbať najväčšie domáce mená, zatiaľ sa však nechajme prekvapiť a ty si môžeš už teraz kúpiť lístok za zvýhodnenú cenu v predpredaji.

Hip Hop Žije
Hore